Prota Geleceğin Projelerine Hazırlanıyor

Ankara, İstanbul ve İzmir Ofislerinde görev yapan 50 civarındaki PROTA Mühendislik Teknik ve İdari Yöneticileri, 1-2 Nisan 2017 tarihlerinde Ankara’da bir araya geldi…

Metro ve raylı sistemlerdeki teknolojik gelişmeler, gelecekte projelerde uygulanabilecek yöntemler, Yapı Bilgi Modellemesi (BIM) ve ARGE çalışmaları, yeni Deprem Yönetmeliği ile sektörü bekleyen değişiklikler ve uluslararası gelişmeler tartışıldı. Sektörü doğrudan etkileyen, kamu ulaşım stratejileri  ve ekonomik projeksiyonlara bağlı önlem planları gibi konuların da görüşüldüğü çalıştayda, Prota’nın 40. yılını kutlayacağı 2025 yılına yönelik hedefleri ve stratejileri belirlendi.

Katılımcıların çeşitli konulardaki önerilerinin ve eleştirilerinin paylaşıldığı ve aksiyon planlarının hazırlandığı etkinliği, şirket danışmanı Prof. Dr. Alaeddin Tileylioğlu moderatör olarak yönlendirdi. Danyal Kubin, çalıştay kapsamında bir araya gelen elliye yakın yöneticiye teşekkürlerini sunarken, “PROTA geleceğin projelerinde de sektöre öncülük etmeye devam edecektir” dedi.

Çalıştay şirket içi tasarım kalitesinin yükseltilmesine yönelik olarak gerçekleştirilen bir SWOT analiziyle sona erdi.