Prota Yazılım Ekibi Malezya'daki 5. Seminerini Düzenledi

Prota Yazılım ekibi, 13 Ekim 2016 tarihinde Kota Kinabalu, Sabah, Malezya’da 100’ün üzerinde mühendise depreme güvenli yapı tasarımı yöntemleri, mevcut binaların değerlendirilmesi ve güçlendirilmesi yöntemleri ile ProtaStructure Suite sp7 sürümü ile gelen yenilikler ve iyileştirmeler konularında seminer verdi.

Malezya İnşaat Mühendisleri Enstitüsü ile ortak düzenlenen seminerde, Prota’yı temsilen Yönetim Kurulu Başkanı Jozef Kubin, ProtaStructure Ürün Yöneticisi Mustafa Tümer Tan, ProtaDetails Ürün Yöneticisi Altuğ Güler ve Prota Asya Genel Müdürü Nigel Watts konuşmacı olarak yer aldı.

Tüm gün süren etkinlikte, Prota temsilcileri kısaca şu konulara değindi;

  • EuroCode 8 Malezya Ulusal Ek’ine göre bina tasarım yöntemleri
  • Mevcut binaların değerlendirilmesi ve güçlendirilmesi
  • ProtaStructure 2016 sp7 sürümü ile gelen yenilikler ve iyileştirmeler
  • ProtaStructure’ın BIM entegrasyonu
  • ProtaDetails’in önemli özellikleri, sp7 ile gelen yenilikleri
  • ProtaDetails'te detay çizimlerinin otomatik hazırlanması

Etkinlikler ile ilgili olarak Prota Yönetim Kurulu Genel Müdürü Jozef Kubin şöyle konuştu: “Singapur, Penang, Kuala Lumpur ve Johor Bahru’dan sonra Sabah’ta da düzenlediğimiz seminere katılım oldukça yoğun oldu. Özellikle Malezya ve Singapur’daki mühendisler ürünlerimiz ile yakından ilgileniyorlar ve bu durum bizi çok mutlu ediyor”.

Henüz bu yıl Prota ürün ailesine katılmasına rağmen tüm dünyada yüzlerce kullanıcısı olan, ProtaStructure, ProtaDetails ve ProtaBIM ürünlerinin yeni sürüm tanıtım etkinlikleri ve eğitimleri Türkiye’nin çeşitli şehirlerinde ve yurtdışında devam edecek.